Welkom op Curl de là Curl!

Welkom op Curl de là Curl!

zondag 5 juli 2015

Fair trade fashion

Image 4 of People Tree Organic Cotton Midi Skirt\
Hey allemaal!

Vandaag een blogpost over fair trade fashion. In de supermarkt is er ook al fair trade eten te koop, zoals Tony Chocolony. Maar er bestaat ook al een tijdje fair trade fashion. Hier zal ik vandaag wat over vertellen. 
Op de blogs van www.degroenemeisjes.nl (Merel & Jamie) en www.ikbenirisniet.nl heb ik een aantal artikelen gelezen over fair trade fashion. Hierdoor ben ik gaan nadenken over het hele proces voordat kleding in de winkel ligt.
Vaak krijgen de mensen die de kleding maken erg lage lonen en moeten ze vaak overwerken onder niet goede arbeidsomstandigheden. 

Via www.rankabrand.nl ben ik informatie gaan zoeken over welke merken 'fair' zijn en welke niet. Hier worden er vragen gesteld aan het merk over de duurzaamheid. In het eerste kopje staan er vragen over de klimaatverandering, daarna over het milieubeleid en ten slotte over de arbeidsomstandigheden. Elk merk krijgt vervolgens een label toegekend over hoe duurzaam het merk is. Natuurlijk krijg je niet helemaal een goede indicatie over de duurzaamheid van het merk, maar je mag aannemen dat er een groot verschil zit tussen een A-label en een E-label. 

Doordat ik heb gezien dat sommige merken niet veel aandacht besteden aan het milieu en arbeidsomstandigheden, ben ik op zoek gegaan naar merken die hier meer aandacht aan besteden. Ik zeg niet dat je alleen maar fair trade fashion moet gaan kopen, maar ik denk dat het wel zaak is dat je er eens bij stil staat. Zelf ga ik proberen om meer 'Slow Fashion' te kopen. Ik vind het belangrijk dat arbeiders werken onder goede arbeidsomstandigheden en dat het merk aandacht besteedt aan het milieu.

Deze week heb ik net een leuke midiskirt bij Asos gekocht van het merk People Tree. Dit is een merk die staat voor fair trade fashion. Daarbij is het ook nog redelijk betaalbaar.

Image 4 of People Tree Organic Cotton Midi Skirt
Bron: www.asos.comBij Asos is er ook een Green Room waar alleen maar fair trade fashion te koop is. Als je dit in de zoekbalk intikt kom je er vanzelf terecht. 
De website www.geitenwollenshirts.nl vind ik zelf ook erg leuk. Hier is veel bovenkleding te koop, zoals truien, shirts en tops. De namen in de webshop zijn erg leuk bedacht! 

Weten jullie nog leuke merken die fair trade fashion verkopen? Let me know! :)

Liefs,
Yvonne


2 opmerkingen:

  1. Ik ben eigenlijk helemaal niet zo bekend met Fair Trade-fashion, maar wat goed dat je hier aandacht aan besteed. Het hoeft inderdaad helemaal niet per se iets sufs te zijn ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dankjewel voor je reactie! In eerste instantie dacht ik dat het alleen maar 'geitenwollensokkenkleren' waren, maar er zijn echt heel veel leuke merken die Fair Trade zijn. (:

    BeantwoordenVerwijderen